Penetrare gel balistic – teste aer comprimat

Pentru arma de airsoft s-au folosit doua feluri de bile de plastic. Cele albe sunt de 0.30 grame iar cele portocalii sunt de 0.12 grame.

Pentru arma cu peleti s-au folosit doua greutati: 0,52 grame si 0,49 grame. Ambele feluri de peleti sunt de tipul flathead sau wadcutter – care au partea frontala plata si sunt folosite in primul rand la tir.

Armele folosite sunt replica de airsoft Umarex Western Legends (replica prezentata aici) si arma cu peleti actionata de CO2, Artemis CP1-M (arma prezentata aici).

Dupa cum se poate vedea, penetrarile au fost consistente dupa tipul de munitie. Bilele airsoft de 0,12 grame au intrat cam 3 centimetri, bilele airsoft de 0,30 grame au intrat cam 7 centimatrii. Peletele de 0,52 grame au intrat cam 16 centimetrii iar peletele de 0,49 grame au intrat cam 18 centimetrii.

Am incercat sa vad daca bilele de airsoft  de 0,30 trec prin doua straturi de material de blugi. Rezultatul: negativ.

Aceeasi incercare si cu un pelet de 0,49. Acelasi rezultat: proiectilul nu trece prin doua straturi de material.

Am redus materialul la un strat. Asa peletul de 0,49 a trecut si a intrat cam 15 centimetrii in gel.

Daca tot era pistolul incarcat cu gaz, am tras si la tinta. Distanta a fost de cam 7 metrii. Tinta de 14×14 centimetrii.

Acum câteva fotografii de detaliu cu blocul de gel la care am tăiat marginile ca sa se vadă mai bine înauntru. Realitatea nu a putut si surprinsa perfect de aparatul foto. Prea multe reflexii. Pe viu, gelatina arata mult mai interesant si liniile lăsate de proiectile sunt deosebite.

La final disecția blocului de gel pentru a extrage proiectilele. Materialul e foarte interesant si e o plăcere sa observi urmele lăsate in el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: