Resurse online in limba romana despre arme de foc

Website-uri:

 • Arme Vechi – sunteti aici 🙂 – Site-ul Arme Vechi impreuna cu canalul Youtube si pagina de Facebook cu acelasi nume este dedicat armelor de foc in general, si armelor vechi in particular, dar si despre folosirea armelor (de exemplu pentru tir sportiv) si discutii despre arme (de exemplu legislatia in domeniu). In Romania cunostintele despre arme sunt foarte limitate si in general provin doar din filme si jocuri. Foarte multi romani nu stiu aproape nimic despre istoria armelor si principiile lor de functionare. De aceea o discutie despre arme si istoria armelor este fascinanta si binevenita in zilele noastre.
 • A.N.C.A. – siteul oficial al Asociatiei Nationale a Colectionarilor de Arme unde sunt prezentate articole foarte bine documentate despre arme istorice, de colectie.
 • Asociatia Armelor – site-ul oficial al Asociatiei Armelor, “o entitate juridica care sa reprezinte toate categoriile persoane-detinatoare de arme” (printre altele si asociatie de colectionari)
 • Shooters Association – unii dintre pionierii tirului sportiv de calibru mare din Romania, asociatie in care il gasim pe Sebastian Gutiu. Asociatia “Shooters s-a nascut din pasiune pentru tirul de calibru mare. Shooters nu este doar o asociatie de oameni cu aceleasi preocupari, ci este un stil de viata, un exemplu de conduita si de respect pentru oameni, armele lor si concursurile ce le pun abilitatile la incercare.
 • F.R.T.S. – siteul oficial al Federatiei Romane de Tir Sportiv
 • IDPA Center RO – siteul IDPA Center, pt locatia Joita, CTS Tunari
 • ChristianSabbagh.ro – pagina jurnalistului, colectionarului de arme si pasionatului de arme Cristian Sabbagh. Linkul duce direct la categoria “arme de foc”.

Canale youtube:

 • Arme Vechi (Cluj Napoca) – probabil cel mai generalist canal in limba romana despre arme. Veti gasi informatii despre istoria armelor, functionarea lor, prezentari de arme de colectie si arme de tir sportiv, dar si arme de autoaparare cu bile de cauciuc. De asemenea vegi casi informatii despre disciplinele sportive de tir: PPC/WA1500, IDPA, Aer Comprimat pusca si pistol, Pistol Liber, dar si informatii si teste balistice. De asemenea si partea legislativa si partea de ghiduri practice este tratata, canalul conlucrand in mod natural cu siteul armevechi.com
 • Lucky 9 (Brasov) – similar cu Arme Vechi, este tot un canal generalist: “Canalul Lucky 9 se adreseaza atat pasionatilor de arme cat si celor care sunt noi in acest domeniu. In cadrul acestui canal veti gasi comparatii intre arme si intre munitii, prezentari de arme si de munitii, teste balistice, exercitii pe care le puteti face in poligon pentru a ramane cu o experienta placuta dupa o sedinta de tragere.”
 • Broadheader (Braila) – cel mai mare canal destinat armelor de foc din Romania, cu aproape 92.000 de abonati. Este tot un canal generalist ce trateaza diferite domenii, dar spre deosebire de primele doua nu trateaza partea sportiva, dar trateaza partea de autoaparare si aparare si paza mai in detaliu. “Sunt fericitul detinator al unui Smith & Wesson M&P 9mm cu care promovez cele mai tari poligoane din Romania. De asemenea sunt si jurist, absolvent de Drept, astfel ca, pe canal, nu te vei plictisi urmarind doar clipuri cu arme de foc, ci ai ocazia sa descoperi si fascinanta lume juridica”.
 • Spartan Warrior Tactics (Constanta) – canal aproape exclusiv pentru situatii de autoaparare si aparare si paza, si situatii in care s-ar regasi cei din structurile “de forta”, CQB, dar si situatii de lupta corp la corp sau cu diferite arme albe. Pune accent destul de mult si pe armele lungi, tot in contextul fortelor de ordine. Q&A aproape saptamanal si podcasturi cu diferiti fosti luptatori din diferite departamente “de forta”. Foarte asemanator cu ce face Lazar Stefan, dar cu mai mult content.
 • Lazar Stefan (Bucuresti) – “Fost membru al Grupului Special de Protectie si Interventie “ACVILA”, fost luptator al Brigazii Antiteroriste, specialist scafandru de lupta si instructor CQS/ CQB, medaliat de UN pentru misiunile internationale, distinctia “In Serviciul Patriei” oferita de SRI. Multiplu campion in probele de tir sportiv dinamic, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul artelor martiale. Misiunea canalului este de a va oferi cunostinte folositoare ce le-am dobandit pe parcursul carierei militare, intr-un mod direct si simplu cu un gram de umor. Pe canalul meu vei gasi totul de la povesti de razboi din zonele fierbinti, Kosovo, Iraq, Afganistan, Africa, informatii despre fortele speciale, tutoriale despre armele de foc, arte martiale sau pregatire mentala, elemente ce te vor ajuta in cariera, in activitatea sportiva sau atunci cand lupti pentru viata ta”. Asemanator cu Nic Ababei de la Spartan Warrior, dar cu mai putin content.
 • Shooters Association (Bucuresti) – canalul youtube al asociatiei mai sus mentionate. Diferite clipuri scurte despre arme, majoritatea prezentate de catre Sebastian Gutiu (“În 2018 a câștigat Campionatul European de PPC din Suedia, iar anul trecut a cucerit titlul mondial la Hill Top (Australia), în aceeași probă.“)
 • Romanian Hunting Stories – canal youtube in limba romana dedicat vanatorilor
 • Oameni si Arme – o serie de clipuri video despre competitia sportiva PPC/WA1500 prezentata impreuna cu initiatorul disciplinei in Romania, domnul Eugen Dima.
 • Viforata – colectionar si sportiv roman, pasionat de arme cu un canal generalist, si cu un playlist cu clipuri despre arme de foc, am pus link direct catre playlistul despre arme unde gasit informatii in special despre platforma AK.
 • DownZeroDotRo – canal axat exclusiv pe competitia IDPA, iar autorul este clasat ca si Master in mai multe divizii si Expert la altele.
 • Not so tacticool – cateva clipuri de prezentare a pistolului Beretta PX4 Storm cu care este dotata Politia Romana
 • MLD Guns – canalul de prezentare a magazinului de arme MLD Guns. Aici se prezinta armele lungi expuse spre vanzare, dar si armele de autoaparare marca FORT.
 • Norbert’s Hunting – “Sunt Norbert, sunt un vanator pasionat si pro staff WILD Jaeger, iar pe canalul meu puteti viziona clipuri vanatoresti filmate de mine atat la noi in tara cat si prin alte colturi ale lumii”.
 • Romanian Airgunner – clipuri cu si despre arme cu aer comprimat, dar si cateva despre legislatia din Romania

Grupuri Facebook:

 • Pasionati de Arme – Grup adresat posesorilor de arme de foc si pasionatilor de tir. Grupul este administrat de catre Broadheader (vezi canal youtube mai sus) si are ~5.000 membri.
 • 9mm – “Grup creat pentru discutii si dezbateri pe tema inarmarii legale a cetatenilor in vederea protejarii propriilor cat si altor vieti, pentru reducerea criminalitatii si pentru prevenirea, descurajarea si posibila combatere a atacurilor teroriste pe teritoriul tarii noastre”. Aici avem moderator si pe Stefan Lazar (vezi canal youtube mai sus) si sunt ~1.000 membri.
 • CZ Romania – “Grupul este destinat celor pasionați de arme CZ si nu numai” si are ~1.400 membri.
 • PPC Romania – Grup destinat sportivilor ce doresc sa participe in competitia PPC/WA1500 si are ~900 membri.
 • Aparare cu arme de foc in Romania – grup destinat discutiilor si ideilor legate de apararea cu arme de foc si are ~1.000 membri.
 • Asociatia Detinatorilor De Arme Cu Aer Comprimat – grup pentru pasionatii de arme cu aer comprimat, are ~3.500 membri
 • IDPA Romania – pagina oficiala a disciplinei IDPA in Romania

Forumuri:

 • Forum vanatorul.ro – forum dedicat discutiilor despre armele de vanatoare in special si despre arme in general
 • Forum traditia militara – “Primul grup de Reconstituire Istorico-Militară din România membru în UNIUNEA EUROPEANĂ‚ A ASOCIAȚIILOR ISTORICO-MILITARE”
 • Forum Arrow – actiune pe acest forum este limitata spre deloc, ultima postare din 2019
 • Forum A.N.C.A. – inchis, nu mai merge linkul

Instagram:

 • Iuri – primul Master in IDPA din Romania, domina scena IDPA de cel putin 5 ani

Grupuri Whatsapp:

Altele:


Articole similare:
Magazine de arme cu prezenta online
Lista poligoanelor de tragere din Romania si din Republica Moldova
Solutii depozitat arme de foc: seif, caseta metalica, dulap metalic, deluxe
– Legea 295/2004: cine ce ARME DE FOC are voie sa detina in Romania
– Roadmap: pasii necesari de la ZERO la prima ARMA DE FOC


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: