PPC: limitarile impuse armelor folosite in cadrul meciurilor PPC

In acest material am extras din documentul WA 1500 world association PPC – Rulebook 2013 regulile privind limitarile pe care trebuie sa le indeplineasca armele in cadrul competitiei PPC, dar si limitarile impuse munitiei folosite. Regulile sunt extrase (capturi ecran) din capitolul 3 din documentul oficial si le-am impartit in functie de cele trei tipuri de meciuri: 48, 60 si 150 focuri.

O limitare comuna este greutatea la tragaci: 1360 grame la pistol si 1135 grame la revolver.

Meciurile de 48 focuri:

Cel mai popular meci (cel putin in Romania) este meciul de 48 de focuri cu pistolul de serviciu, si anume SSA – Standard Semi-Automatic Pistol. Acesi meci se poate trage si la divizia SR4″ – Standard Revolver 4 inch si la divizia SR2,75″ – Standard Revolver 2.75 inch. Particularitatile probelor cu revolverul le-am tratat aici, iar armele si echipamentul necesar le-am tratat aici.

Foarte pe scurt aceste meciuri sunt orientate spre arme de serviciu, nemodificate, teoretic arme ce ar putea fi purtate (de cei care ar avea acest drept), ultima propozitie de la SSA ingloband spiritul acestor trei meciuri: “In determining whether a specific firearm meets the spirit and intent as well as the letter of this Rule, it should be remembered that this is meant to be a totally stock firearm“. De mentionat ca in Romania exista cel putin momentan o derogare (foarte bine venita!) si sunt admise si arme cu inaltatorul reglabil.

Regulile le gasiti in imaginile de mai jos:

Meciurile de 60 focuri:

Meciurile de 60 de focuri sunt ca si complexitate un pas intermediar intre cele de 48 si cele de 150 de focuri. Ca si limitari la arme ele sunt usor mai permisive decat cele de 48 focuri, iar cel Open este cel mai permisiv dintre toate. DP – Distinguished Pistol este meciul de 60 de focuri pentru pistoale, DR – Distinghuished Revolver este pentru revolvere, iar cel Open este atat pentru revolvere cat si pentru pistoale si aici este permisa optica (red dot, etc), dar si cele mai multe modificari.

Meciurile de 150 focuri:

La aceste doua meciuri armele au mai putine restrictii decat la cele de 48 sau 60 de focuri (exceptand cele de la Open care sunt cele cu mai putine restrictii).

 

De mentionat ca se pot folosi arme legale la meciurile cu mai putine focuri si la cele cu mai multe, dar nu si invers. De exemplu poti trage proba de 150 cu o arma admisa si la proba de 48 (un Glock 17 sa zicem) doar ca vei avea un dezavantaj fata de restul competitorilor, dar nu si invers (adica un Sig 210 cu teava de 6 inch).


Munitia

Asupra munitiei exista de asemenea cateva limitari. De notat ca la revolvere la probele R1500 si la Open este permisa munitia wadcut, pe cand la celelalte nu este permisa, iar greutatea glontului trebuie sa fie de 158 grains (10.2 grame).

Pana data viitoare… spor la antrenamente!


Din aceeasi categorie:
PPC: particularitati proba 48 focuri cu revolverul (proba SSR)
PPC: arma si echipamentul necesar pentru proba revolver 48 focuri (SSR)
Competitia PPC/WA1500: descriere, arme folosite, tipuri de meciuri
– Competitia PPC: calcule pt. punctaj Sportiv Categoria I
PPC: se poate face punctajul pentru Sportiv Categoria I cu pistol compact?
– Cum devin “Sportiv Categoria I”
– Legea 295/2004: cine ce ARME DE FOC are voie sa detina in Romania
Roadmap: pasii necesari de la ZERO la prima ARMA DE FOC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: