Prezentare replica airsoft – Cyma CM.707

Acest video este un material de prezentare a replicii airsoft Cyma CM707. Nu este o copie exacta a vreunei arme de foc existente, ci e facuta sa semene cu o pusca de long range cu sasiu metalic. Actiunea seamana cu modelul Remington 700, dar sasiul, adica patul armei, este o inventie a firmei producatoare.

Acest gen de pusti bolt-action, adica cu repetitie, sunt folosite de catre trupele de lunestisti, dar mai ales sunt folosite de sportivi in competitiile de long range. Sasiul metalic ofera o precizie mai buna decat paturile din lemn sau polimer.

LRshooter

Aceasta e replica sniper cu actionare cu arc. Aceasta inseamna ca trebuie actionata pentru fiecare foc, exact ca la o pusca bolt-action. Diferenta e la efort – pentru a trage inapoi inchizatorul, actiune care comprima arcul, e nevoie de forta. Si pentru a nu deforma manerul inchizatorului, care desi e metalic nu e foarte solid, e bine sa apucam chiar de la baza lui.

 

Chiar in spatele manerului inchizatorului este parghia de siguranta. In pozitia in spate tragaciul este blocat si se impinge in fata pentru dezasigurare.

Patul este reglabil in lungime din aceste butoane laterale si are un obrazar regabil pe inaltime din aceste butoane. Partea de jos a patului are un umar unde se pune mana pentru stabilizare.

De asemenea patul este rabatabil daca jucaria trebuie sa incapa intr-un loc mai mic. 

20220513_091250

Lungimea totala a replicii este de 119 cm, si greutatea este de 3,4 kg. Teava are 50cm si un diametru de 6.03 mm. Se recomanda bile grele. Eu trag cu bile de 0.43 grame. Cu bile de 0.20 grame viteza la gura tevi este de 150 m/s. Energia replicii este de 2,3 Jouli.

Ulucul are sina picatinny pe laterale si o stift pivotant pentru curea (sling stud in engleza) care este de asemenea compatibil cu bipod-uri de tip Harris. 

Tot pe partea de dedesubt este si reglajul camerei de hop-up – aceasta rotita. Mult mai usor fata de alte replici unde reglajul e in interiorul replicii.

sling stud

La gura tevi are o frana de gura pentru un aspect mai tactic.

Si pe uluc si pe pat, sunt mai multe orificii pentru monturi tip QD – adica locuri unde se poate prinde un sling de tip QD – quick detach. Am si eu un astfel de sling. Se monteaza si se demonteaza foarte usor prin apasarea acestui buton.

 

Partile din metal ale replicii sunt: teava interna/externa, frana de gura, sina RIS, parghia de armare, buffer tube-ul. Partile din plastic sunt: corpul replicii, patul, manerul pistolet, incarcatorul, si obrazarul.

Incarcatorul este in partea de jos si are o capacitate relativ mare, de 100 de bile. Eliberarea incarcatorului este aceasta clapeta din fata garzii tragaciului.

 

Pe partea de sus, deasupra inchizatorului, este sina picatinny/RIS unde se monteaza luneta. Eu am montat o luneta de airsoft – adica foarte ieftina. Luneta 6-24X50 AOEG de la Theta Optics. Nu am mai avut experienta cu alta luneta, asa ca nu pot sa am o opinie avizata, dar nu cred ca ar tine pe o arma de foc.

20220519_192021

Pare destul de solida, are magnificare variabila intre 6x si 24x. Diametrul lentilei din fata este de 50mm. Se poate regla focusul sau paralaxa din acest inel din partea din fata.  

Reticolul este iluminat iar intensitatea si culoarea (rosu, verde, albastru) se regleaza din acest buton. Tot aici e si lacasul bateriei.

In interior, reticolul este de tip cruce cu puncte si este pe al doilea plan focal – adica nu isi schimba dimensiunea cand se modifica magnificarea.

Luneta are o greutate de 660 grame si o lungime de 400mm. Vine la pachet cu inelele de montare si se poate monta pe orice sina picatinny (RIS 22mm).

Reglajele pe inaltime si deriva se fac din cele doua turete care sunt protejate cu capace. Pe ele scrie 1/8 inch la 100 yards, dar mi se pare un pic cam fin acest reglaj pentru distantele la care se trage cu o pusca airsoft – adica pana in 50 metri.

 

In partea din fata am montat un bipod Firefield de tip Harris. Si acesta a fost destul de ieftin, deci cred ca e o copie chinezeasca. Un bipod mai scump cred ca se poate bloca sa nu se mai miste; acesta oricat strang din suruburi, tot are joc.

Picioarele se pot alungi intre 15 si 22 centimetri. 

 

Per total sunt multumit de replica. Am luat-o pentru a ma putea juca in curte si sa ma familiarizez cu conceptele de luneta si pusca long range.

Am loc sa trag cu ea la 30 metri, si este destul de precisa ca la aceasta distanta focurile sa intre toate in tinta de carton patrata cu latura de 33 cm (o cutie de pizza). 

20220604_174220_adn

Am luat si o tinta cu gel cu diametrul de 30cm. Din nou, de la 30 metri toate focurile sunt pe tinta.

 

Luneta isi face treaba. Odata reglata, cu magnificarea la maxim, vad bine tinta de la 30 metri si bilele de pe ea. 

Desi eu le folosesc doar pentru tras la tinta, replica airsoft Cyma CM707, luneta Theta 6-24×50 si bipod-ul Firefield sunt adecvate pentru orice jucator de airsoft caruia ii place rolul de sniper.

Articole similare:
Revolverul Colt 1873 SAA (replica airsoft Umarex)
Istoria armelor de foc
– Tipuri alimentare cu cartus a unei arme
Cum devin “Colectionar de Arme”
– Legea 295/2004: cine ce ARME DE FOC are voie sa detina in Romania
– Roadmap: pasii necesari de la ZERO la prima ARMA DE FOC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: